Sloppy Joe linzen van Ellekes Keuken met bloempie broodbakjes en een frisse salade
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 portie Sloppy Joe linzenvulling
- 1 stuks venkel
- 1 stuks komkommer
- 2 stronkjes roodlof
- 1 zakje kruidenslamix
- 4 stuks bloempie broodbakjes
- 2 el peterselie
In Huis
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Warm de Sloppy Joe linzensaus langzaam op in een steelpannetje.
- Maak in een grote saladekom een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel. Snij in zo dun mogelijke plakken (eventueel m.b.v. mandoline).
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in smalle reepjes.
- Snij de komkommer in kleine blokjes. Meng de venkel, roodlof en komkommer door de dressing. Meng vlak voor het serveren de slamix erbij.
- Zet de broodbakjes ca. 5-7 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze lichtbruin zijn geworden.
- . Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn.
- Schep de Sloppy Joe linzensaus in de broodbakjes en serveer met de salade. Garneer met de peterselie.