Slavink met mediterraan geroosterde koolraap, regenboogpeen en gemengde sla
Rund, Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Koolraap
- 2 el Salie
- 4 stuk(s) Slavink
- 1 zakje(s) Mosterdblad en rucola
- 40 g Pompoenpitten
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- naar smaak Zeezout
- 2 el Balsamicoazijn
- om te bakken Boter
- 1 stuk(s) Sjalot
- 1 el Witte wijnazijn
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Mosterd
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- 2. Schil (het benodigde deel van) de koolraap. Snij de koolraap in ongeveer vier stukken en maak er dan plakjes van circa 0.5 cm van.
- 3. Schil de knoflooktenen, kneus ze met het mes en snij grof in stukjes. Snij de salieblaadjes in stukjes.
- 4. Snipper de sjalot en doe 1 tl in een bakje met de azijn.
- 5. Bak in een grote koekenpan de koolraap even aan met de rest van de sjalot, de knoflook en de salie en bestrooi met zeezout. Laat circa 5 minuten sudderen met deksel op de pan. Doe het dan over in een ovenschaal samen met de balsamico-azijn. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
- 6. Verwarm in een koekenpan een beetje boter en bak daarin de slavinken rondom bruin. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat ze rustig in 15-20 minuten van binnen goed gaar worden.
- 7. Hussel na een minuut of 10 de groenten nog even om in de oven.
- 8. Was de mosterdblad/rucola-sla met behulp van een slacentrifuge en rooster de pompoenpitjes in een pan.
- 9. Voeg als de slavinken bijna klaar zijn de olie, mosterd, peper en zout bij de sjalot in azijn en meng door de sla. Check of de koolraap gaar is en serveer met de slavink; strooi de pompoenpitjes over de sla en serveer erbij.
- Dit koolraap-recept is geïnspireerd door een recept uit het Hollands Maandkookboek van Annemieke Geerts-Chille.