Slavink met kruidige bloemkool uit de oven
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) bloemkool
- 2 stuk(s) rode ui
- 1000 g aardappelen kruimig
- 4 stuk(s) slavink
In Huis
- 6 el olie
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 klontje(s) boter
- 1 scheutje(s) melk
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak een specerijenolie voor de bloemkool door olie, korianderpoeder, komijnpoeder, peper en zout te mengen.
- Verwijder de bladeren en het uitstekende stukje van de stronk van de bloemkool. Leg hem op zijn zij en snij met een groot mes een aantal bloemvormige plakken van 1,5 cm. Ze zullen wat uit elkaar vallen, dat maakt niet uit. Verdeel de bloemkool over en grote ovenschaal of bakblik.
- Snij de rode ui in ringen. Leg ze bovenop de bloemkool en sprenkel er de specerijenolie overheen. Dek af met folie en schuif gedurende 40 minuten in de oven. Hussel halverwege even een beetje om.
- Schil dan de aardappels, snij in gelijke delen en zet ze op in water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Als de bloemkool nog 10 minuten moet, bak je de slavinken om en om mooi bruin en gaar.
- Stamp ondertussen ook de aardappels tot een lekkere smeuige puree met een klontje boter en wat melk.
- Wanneer de slavinken gaar zijn maak je met behulp van een scheutje water het aanbaksel los voor een jus.
- Serveer de bloemkool met de aardappelpuree en de slavinken.