Slavink met gebakken Roseval, gekaramelliseerde spruitjes en knoflook mayonaise
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Roseval aardappelen
- 500 gram spruitjes
- 4 stuks slavinken
- 1 stuks rode ui
- 250 gram pastinaak
- naar smaak knoflookmayonaise
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Was de Roseval aardappeltjes. Snij in stukken van ca. 2 cm. Zet net onder water met wat zout en breng aan de kook. Kook ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af.
- Zet een pannetje met een laagje gezouten water op voor de spruitjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de spruiten schoon en halveer. Kook 2 minuten. Giet en spoel koud af zodat ze mooi groen blijven.
- Meng de afgegoten aardappels met olijfolie, peper en zout en doe in een grote ovenschaal. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de slavinken zachtjes rondom bruin en gaar in ca. 20 minuten. Gaat het te hard, voeg dan een scheutje water toe.
- Verwarm olie in een grote koekenpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de pastinaak, snij in kleine blokjes, voeg toe.
- Voeg de afgegoten spruiten bij de ui en laat zachtjes bruin en gaar bakken.
- Maak intussen een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout. Voeg bij de spruitjes, schud een paar keer om en draai het vuur uit.
- Serveer met de slavink, roseval en een schepje knoflookmayo.