Slavink met Beemster Valery wedges en pittige prei-spruiten-roodlof wok met sambal van Oma Dée
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 750 gram beemster Valery aardappel
- 500 gram spruiten
- 4 stuks slavink
- 2 stuks prei
- 1.5 el sambal van Oma Dée
- 2 stuks roodlof
In Huis
- olie om in te bakken
- 1 klont boter
- 2 honing
- mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Zet een pannetje met een laagje gezouten water op. Schoon de spruiten en kook ca. 5 minuten voor. Giet en spoel koud af.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen. Verwarm olie in een wok of hapjespan. Bak op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
- Maak, als de prei gaar genoeg is naar je smaak, een ruimte in het midden en fruit daar de sambal een minuutje. Voeg een goede klont boter, de honing en de afgegoten spruiten toe. Schep goed om en bak nog even verder. Breng op smaak met zout.
- Verwijder het hard van de roodlof en snij in halve ringen. Meng op het allerlaatst door de groenten, zodat ze ietsje slinkt maar wel de mooie kleur behoudt. Serveer direct met de aardappels, eventueel wat mayonaise en de slavinken.