Slavink met andijviestamppot en rozemarijnolie
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 400 gram wortelpeterselie
- 4 stuks slavink
- 300 gram andijvie
- 2 tl rozemarijn (gehakt)
In Huis
- om te bakken (milde) olijfolie
- 1 teen knoflook
- 6 el (milde) olijfolie
- scheutje(s) melk
- naar smaak nootmuskaat (optioneel)
- klont boter
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el honing
Recept stappen
- Schil de aardappels en de wortelpeterselie en snij in grote stukken. Zet op in een pan met een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm wat olie in een pan en bak daarin de slavinkjes langzaam bruin en gaar in ca.10 minuten.
- Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
- Hak de rozemarijn en de knoflook fijn en zet in een klein steelpannetje op met de olijfolie. Warm rustig door. Zorg dat de knoflook niet aanbrandt, want dan wordt ze bitter.
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af en bewaar wat kookvocht. Stamp tot een grove puree met een beetje kookvocht, een scheut melk en een klont boter. Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat en roer de andijvie er doorheen terwijl het op een laag pitje staat, dan slinkt de andijvie wat.
- Maak de rozemarijnolie af met de azijn, honing en een beetje zout en peper.
- Serveer de stamppot met de rozemarijnolie en de slavinkjes.