Sla-preistamppot met vegan cream cheese, een portobello met vinaigrette en amandeltjes en een venkel-tomatensalade
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks venkel
- 1000 gram Doré kruimige aardappelen
- 1 stuks prei
- 4 stuks portobello
- 40 gram amandelen
- 300 gram gekleurde tomaatjes
- 0.5 pot witte bonen
- 150 gram, ca. kropsla
- 15 gram peterselie
- 120 gram vegan cream cheese
In Huis
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd voor salade
- 3 el (milde) olijfolie
- 2 (flinke) teen knoflook
- olijfolie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
- 2 tl mosterd voor portobello
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Meng in een slakom de wijnazijn met de mosterd, (milde) olijfolie, peper en zout. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne reepjes. Meng met de vinaigrette en zet weg.
- Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en kook in gezouten water in ca. 15 minuten gaar. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussen uit, snij in grove ringen en kook mee met de aardappels.
- Leg de portobello’s in een ovenschaal(tje) samen met de knoflooktenen. Besprenkel met olie en bestrooi met wat zout. Bak ca. 15 minuten in de oven.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan bruin en knapperig.
- Halveer de tomaatjes en meng bij de venkel. Voeg de witte bonen toe.
- Haal de slabladeren af en snij in grove repen. Hak de peterselie fijn.
- Giet de aardappels af en bewaar flink wat kookvocht. Stamp ze fijn en maak smeuïg met het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Meng de helft van de vegan cream cheese door de puree (bewaar de andere helft als topping voor de portobello’s). Schep de sla voorzichtig door de puree.
- Maak de dressing voor de portobello's: klop de olijfolie extra vierge, balsamico en mosterd door elkaar. Neem de knoflook uit de oven (als ze goed zacht is) en pers de pulp uit de schilletjes in de dressing. Klop goed door en breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Schep een lepeltje vinaigrette in elke portobello (zet de rest op tafel voor de liefhebber) en garneer met de geitenkaas en de amandelen. Serveer de stamppot en salade erbij. Garneer het geheel met de peterselie.