Skreifilet met puree en geroosterde regenboogpeen en venkel
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Doré kruimige aardappelen
- 500 gram wortelpeterselie
- 700 gram regenboogpeen
- 2 stuks venkel
- 1 stuks rode ui
- 3 el krulpeterselie
- 4 stuks skreifilet
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 kneep citroensap (uit een flesje)
- boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Zet een laagje gezouten water op. Schil de aardappels en wortelpeterselie. Snij in gelijke stukken. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Schil de regenboogpeen en snij in de lengte in vieren of tweeën. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij de venkel en ui in dunne parten. Meng de groenten in een mengkom met olie, citroensap uit een flesje, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Snipper de krulpeterselie (incl. dunne steeltjes). Meng met de olijfolie extra vierge, zout, peper en een kneep citroensap.
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
- Verhit boter en olie in een koekenpan. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Bak ca. 4 minuten op de huid en daarna nog 2 minuten op de filetkant.
- Serveer de vis met de geroosterde groenten, puree en peterselieolie.