Skrei met pesto rosso, gesmoorde prei en aardappels uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappels
- 250 gram gele peen
- 2 stuks prei
- 4 stuks skreifilet
- 150 gram pesto rosso
- 4 el panko broodkruim
- 0.5 stuks kropsla
In Huis
- olie om boter om te bakken
- naar smaak simpele vinaigrette
- 1 teen(tje) knoflook
- citroensap (mag uit flesje)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon en snij in wedges. Schil de peen en snij in Vlaams frietformaat. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten, dan gaat de vis erbij.
- Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in fijne ringen. Verwarm boter en olie in een afdekbare wok of hapjespan. Roerbak de prei een paar minuten, dek af en zet het vuur laag. Laat zachtjes(!) gaar smoren in ca. 15 minuten.
- Dep de vis droog met keukenpapier. Leg in een (liefst passend) ovenschaaltje en bestrooi met peper en zout. Verdeel de rode pesto over de filets. Bestrooi elke filet met een laagje panko en besprenkel met wat olijfolie. Zet 12-15 minuten in de oven bij de aardappels.
- Maak een simpele vinaigrette naar smaak, bij 4p bijv. in de verhouding 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd, peper en zout. Was de sla en meng met de vinaigrette.
- Snij de knoflook in plakjes. Voeg bij de prei als ze lekker zacht is geworden en schep een paar keer om. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Check of de vis gaar is en serveer met de prei en de aardappels met mayonaise. Serveer de sla erbij.
- de pesto rosso is vers bereid door Crisp en is te verkrijgen in de app. Ook lekker op een borreltoastje of door pasta! https://crispapp.nl/app/product/11067.