Skrei met gekaramelliseerde witlof, peterseliepuree en kappertjesolie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Doré kruimige aardappels
- 500 gram wortelpeterselie
- 4 stronkje witlof
- 4 el kappertjes
- 30 gram peterselie
- 4 filet skrei
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 4 tl balsamicoazijn
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Was de aardappels grondig en schil de wortelpeterselie. Snij in gelijke, niet al te grote, stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.
- Verwijder alleen het uiterste kontje van de witlof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont boter en scheutje olie in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg de balsamico toe. Dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. In principe wordt het vanzelf nat genoeg, maar zo niet, voeg dan een eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kommetje de kappertjes met een scheut olijfolie extra vierge en wat zout en zet op tafel.
- Hak de peterselie goed fijn (voor de puree straks).
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot een goed smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd.
- Verwarm olie in een koekenpan. Dep de filetjes droog en kruid met zout en peper. Bak ca. 4 minuten op de huidkant en nog ca. 2 minuten op de filetkant.
- Serveer de skreifilet met de peterseliepuree, gekaramelliseerde witlof en een lepeltje kappertjes.