Skrei met een amandelkorst met kerriewortels en aardpeer-aardappel puree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Aardpeer
- 600 g Aardappelen
- 4 stuk(s) Skreifilet
- 40 g Sultana rozijnen
- 600 g Waspeen
- 1 stuk(s) Sjalot
- 30 g Amandelschaafsel
In Huis
- 1 el Boter
- 1 tl Komijnpoeder
- 2 tl Kerriepoeder
- 1 scheutje(s) Melk
- 1 klontje(s) Boter
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt twee keer amandelschaafsel en aardappelen nodig deze week.
- 1. Schil de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op het vuur in gezouten water. Schil en snij ook de aardappels en doe ze bij de aardperen. De aardperen moeten in ieder geval 20 minuten koken.
- 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de vis uit de koeling om op temperatuur te komen.
- 3. Zet de rozijnen in een bakje water om te wellen. Was de waspeentjes en verwijder de kontjes. Snij schuin in stukken van 3 cm. Doe ze in een diepe pan of wok en zet ze voor de helft onder water. Voeg een goede klont boter toe en een snuf zout en breng aan de kook. Laat koken tot de peen beetgaar is en het water verdampt is, in ca. 10 minuten.
- 4. Snipper de sjalot.
- 5. Meng het amandelschaafsel met komijnpoeder, zout en peper. Verdeel over de visfilets en druk een beetje aan. Leg ze op bakpapier in een ovenschaaltje en schuif ze gedurende 7-10 minuten in de oven. Zet op het laatst nog even de grill erbij zodat het amandelkorstje knapperig wordt.
- 6. Voeg als het water bij de worteltjes is verdampt de sjalot, de kerriepoeder en de rozijnen toe. Bak een paar minuten en breng op smaak met zout en peper.
- 7. Stamp de aardappels en aardperen met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met de vis en de kerriewortels.
-