Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Skrei met boterbonen-venkelpuree, regenboogpeen en peterselie-olie

Vis

  • Totale tijd minuten
Skrei met boterbonen-venkelpuree, regenboogpeen en peterselie-olie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 700 gram regenboogpeen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks citroen
  • 2 teen knoflook
  • 3 el peterselie
  • 2 blikje boterbonen
  • 4 stuks skreifilet

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne parten. Verwarm olie in een steelpannetje. Bak de venkel samen met zout, peper en de gedroogde tijm ca. 2 minuten aan. Voeg een scheutje water toe (50 ml bij 4p), dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.
  3. Was de regenboogpeen en wortelpeterselie en halveer in de lengte (dikkere exemplaren in vieren). Snij de ui in dunne partjes. Meng met olie, zout en peper en knijp de citroen erover uit. Leg samen met de knoflooktenen (in schil) en de uitgeknepen citroenhelft(en) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  4. Hak de peterselie fijn (incl. dunne steeltjes). Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
  5. Giet de boterbonen af. Haal de knoflook alvast uit de oven, druk uit de schilletjes. Doe de boterbonen, knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge bij de venkel. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Warm op een zacht vuurtje op.
  6. Dep de vis droog en kruid met zout en peper. Verhit boter en olie in de koekenpan. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint. Bak de vis ca. 4 minuten op de huid en daarna nog 2 minuten op de filetkant.
  7. Serveer de vis met de boterbonen-venkel puree, geroosterde groenten en peterselieolie.