Simpele spaghetti Bolognese met sla
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Winterpeen
- 1 stengel(s) Bleekselderij
- 2 stuk(s) Ui klein
- 500 g Rundergehakt
- 1 fles(sen) Tomatenpassata
- 1 zakje(s) Gemengde sla
- 300 g Spaghetti
In Huis
- om te bakken Olie
- 1 el Gedroogde oregano
- naar smaak Peper en zout
- 1 el Azijn
- 1 tl Mosterd
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Zet een pan water met zout op voor de spaghetti.
- Snij de peen en bleekselderij in kleine stukjes. Snipper de ui.
- Verwarm in een pan met deksel een scheutje olie. Bak hierin de peen, bleekselderij en ui even goed aan, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen zodat het een beetje zacht wordt.
- Bestrooi het gehakt flink met zout en peper. Zet nu het vuur hoog, schuif de groenten naar de zijkant en bak het gehakt in het midden van de pan rul. Voeg ook de oregano toe.
- Als het gehakt min of meer gaar is, voeg je de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur zacht en laat 25 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Hoe langer het pruttelt hoe lekkerder, dus als je de tijd hebt….
- Maak ondertussen een sladressing van de olie, azijn en mosterd voor de gemengde sla.
- Kook de spaghetti gaar volgens verpakking.
- Serveer de spaghetti met de saus en de sla.
- NB. je hebt bij alle drie de recepten bleekselderij nodig! Het hart voor de waterkers salade, een stengel voor de Bolognese en de rest voor de kaasfondue.