Simpele basilicumpesto pasta en een salade van buffelmozzarella en pruimtomaat
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram spaghetti
- 2 bollen mozzarella
- 800 gram pruimtomaten
- 2 bosjes basilicum
- 2 bakjes pijnboompitten
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan op met water en breng aan de kook.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
- Snij de pruimtomaten in plakjes en verdeel over een schaal. Halveer de buffelmozzarella en leg op de platte kant. Snijd dan in dunne plakjes. Leg dit op de tomatenplakjes. Doe overal een blaadje basilicum bij, besprenkel met olijfolie en peper en zout.
- Maak de pesto. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruin worden. Let op het kan ineens hard gaan! Doe de resterende basilicum, de knoflook en de pijnboompitten in een vijzel of keukenmachine en hak helemaal fijn. Voeg langzaam de olijfolie toe tot het een volle pesto wordt. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Giet de pasta af en roer de pesto er doorheen.
- Serveer de pasta met de salade.
- Wijnsuggestie:Kasaura Montepulciano - Cantina Zaccagnini (Abruzzen, Italie), is robijnrood met een krachtig aroma van rijp fruit. In de smaak lekker sappig en kruiden.
- <br>Tip: Je kunt ook (een deel van) de mozzarella en de tomaten in kleine stukjes snijden en door de spaghetti roeren.