Shakshuka met venkel en stokâlde Fryske kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks sjalot
- 1 stuks venkel
- 3 stengels bleekselderij
- 20 gram koriander
- 2 stuks winterpeen
- 4 stuks eieren
- 1 stuks pain au levain blond brood
- 100 gram stokâlde Fryske kaas
In Huis
- 1 tl venkelzaad
- olie om te bakken
- 2 tl komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl fenegriekpoeder
- 4 tl suiker
- 1 blik tomatenblokjes
- snufje cayennepoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de sjalot. Snij de venkel in dunne plakjes, de bleekselderij in halve maantjes en de koriander fijn. Schil de winterpeen en snij in kleine blokjes. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Verwarm olie in een hapjespan en fruit de sjalot ca. 5 minuten.
- Voeg de venkel, bleekselderij, peen, helft van de koriander, specerijen en suiker toe en bak alles ca. 5-10 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Draai het vuur laag en laat het 15 minuten pruttelen. Maak vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en doe een deksel op de pan. Laat ze 10-12 minuten op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
- Bak het brood in 8-10 minuten af in de oven.
- Rasp de stokâlde Fryske kaas en strooi over de shakshuka in de laatste 5 minuten.
- Garneer de shakshuka met de andere helft van de koriander en serveer met het brood.