Shakshuka met venkel, courgette en prei
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks courgette
- 1 stuks prei
- 1 stuks venkel
- 4 stuks eieren
- 8 sneetjes levain blond batard
In Huis
- 1 stuks ui
- 2 teen knoflook
- mespunt chilivlokjes
- 2 tl ras el hanout
- 800 gram gepelde tomaten
- 400 ml passata
- naar smaak peterselie
Recept stappen
- Snipper de ui en knoflook. Fruit zachtjes glazig.
- Snijd de courgette en prei in halve plakjes van 1 cm dikte. Snijd de venkel in kleine stukjes Voeg de ras el hanout en venkel toe en bak 5 minuten mee. Voeg gepelde tomaten en de passata toe . Breng op smaak peper en zout en breng aan de kook.
- Laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg de courgette toe en breng weer aan de kook.
- Maak met en spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje.
- Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.
- Strooi er wat peterselie overheen. Serveer met brood.