Shakshuka met rundermerguez, koriander en Turks brood
Rund, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1.5 stuks rode ui
- 2 stuks rode paprika
- 200 gram witte kool
- 1 el Ras el hanout specerijen
- 2 blikje tomatenstukjes
- 4 stuks eieren
- 400 gram rundermerguez 'Limousin'
- 1 stuks Turks bruin brood
- 2 el koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
- mespuntje chilivlokjes/chilipoeder (optioneel)
Recept stappen
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm olie in een (goed) afdekbare wok- of hapjespan. Fruit de ui zachtjes en voeg wat zout toe.
- Snij de rode paprika en de witte kool in dunne reepjes. Bak mee als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn. Voeg toe samen met de ras el hanout en bak zachtjes verder.
- Voeg de tomatenstukjes en een half blikje water (bij 4p) toe. Laat 5 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg evt. nog een mespuntje chilivlokjes of poeder toe als je van pittiger houdt.
- Maak een kuiltje p.p. in het tomaten-paprikamengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek goed sluitend af en laat in 8-10 minuten stollen.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de merquezworst in ca. 8 minuten bruin en gaar. Snij in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Piep het brood ca. 6 minuten op of snij repen en maak crostini onder de grill (insmeren met olie, ca. 2 minuten per kant). Snij de koriander fijn.
- Garneer de shakshuka met de koriander en serveer met de merquez en het brood.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit Ras el Hanout Royal van Pit en Pit met daarin: Peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, zwarte komijn, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.