Shakshuka met kidneybonen, koriander en Marokkaans bruin brood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks rode ui
- 250 gram wortel
- 2 stuks rode paprika
- 1 bakje Ras el hanout specerijen
- 1.5 blikjes tomatenstukjes
- 2 blikjes kidneybonen
- 8 stuks eieren
- 1 stuks Marokkaans bruin brood
- naar smaak koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokjes/chilipoeder (optioneel)
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm olie in een (goed) afdekbare wok- of hapjespan. Snij de rode ui in halve ringen en bak op stevig vuur en voeg wat zout toe. Schil de wortel, snij in dunne halve maantjes en bak mee.
- Snij de rode paprika in dunne reepjes. Bak mee als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn. Voeg toe samen met de Ras el hanout specerijen en bak verder tot de paprika zachter is.
- Voeg de tomatenstukjes en ca. een kwart blikje (bij 2p) water toe. Laat 5 minuten afgedekt pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel nog een mespuntje chilivlokjes of poeder toe als je van pittiger houdt. Giet en spoel de kidneybonen af en warm mee.
- Maak twee kuiltjes p.p. in het tomaten-paprikamengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek (goed sluitend) af en laat in 8-10 minuten stollen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Piep het brood ca. 6 minuten op of, tip: snij repen en maak crostini onder de grill (insmeren met olie en ca. 2 minuten per kant).
- Snij de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof en garneer de shakshuka ermee. Serveer het brood erbij, eventueel met nog een schaaltje olijfolie extra vierge om het brood in te dippen.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit Ras el Hanout Royal van Pit en Pit met daarin: Kurkuma, koriander, komijn, zwarte peper, gember, kaneel, kruidnagel, groene kardemom, piment, bruine suiker, paprika, nootmuskaat, rozenblaadje. In het bakje voor 2p zit ca. 0,5 el, voor 3p en 4p het dubbele.