Shakshuka met gesmoorde prei, salade geitenkaas, Nieuw-Zeelandse spinazie en houthakkersbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks prei
- 1 stuks houthakkersbrood
- 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
- 4 stuks eieren
- 150 gram salade geitenkaas
In Huis
- 1 tl komijnpoeder
- 30 gram boter
- 1 el olijfolie om te bakken
- 1 tl zout
- 1 tl citroenrasp (optioneel)
- 300 ml kokend water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el citroensap (mag uit flesje)
- 2 el olijfolie, extra vierge
- 4 tl za'atar kruiden
Recept stappen
- Snij de prei in ringen van 0,5 cm en was goed.
- Rooster het komijnpoeder in een droge pan en schep op een bordje. Zet apart.
- Zet de waterkoker aan. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter en olie in dezelfde pan. Voeg als de boter begint te schuimen de prei toe met het zout (ja 1 tl bij 4p) en lekker veel peper. Bak de prei een aantal minuten. Schep af en toe om en laat niet verkleuren!
- Rasp de citroenschil (optioneel).
- Roer de komijn en citroenrasp door de prei en voeg het kokend water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zachtjes ca. 5 minuten koken.
- Bak het brood af in de oven in ca. 10 minuten.
- Haal de blaadjes van de Nieuw-Zeelandse spinazie, was ze en hak grof. Roer door de prei als het vocht is verdampt. Breng op smaak met de citroensap.
- Maak per persoon een kuiltje in het preimengsel en breek in elke kuil een ei. Kruimel de geitenkaas rondom de eieren. Dek af en laat de eieren in ca. 5 minuten stollen. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de za’atar door de olijfolie extra vierge, samen met een beetje zout naar smaak. Besprenkel de eieren hiermee als ze gaar zijn en serveer direct met het gebakken brood.