Seitanburgertjes met salsa verde, pompoen en aardappel uit de oven en sla
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 12 stuks seitanburgertjes
- 800 gram Doré aardappelen
- 0.5 stuks flespompoen
- 4 el kappertjes
- 15 gram peterselie
- 15 gram dille
- 10 gram dragon
- 1 stuks komkommer
- 300 gram cherrytomaatjes
- naar smaak botersla
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- 100 ml milde olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Snij de aardappelen in stukken. Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel en snij in parten van ca. 1 cm. Hussel samen met de aardappelen in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster bruin en gaar in ca. 20 minuten.
- Maak de salsa verde. Hak de knoflook, peterselie, dille en dragon grof. Doe met de kappertjes en de witte wijnazijn in het bakje van de staafmixer en hak fijn. Voeg de milde olijfolie toe, zodat er een dikke saus ontstaat. Proef de saus en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de seitanburgertjes aan beide kanten bruin en krokant.
- Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snij de komkommer in halve maantjes en halveer de tomaatjes. Meng door de dressing.
- Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Meng vlak voor het serveren de sla goed door de dressing.
- Serveer de ovengroenten met de seitanburgertjes, salade en salsa verde.