Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Scrambled tofu met kala namakzout, snijbonensalade en gebakken aardappeltjes

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Scrambled tofu met kala namakzout snijbonensalade en gebakken aardappeltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 600 gram snijbonen
  • 150 gram (ca.) hart van de bleekselderij
  • 300 gram gekleurde tomaatjes
  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks sjalot
  • 25 gram dille
  • 600 gram zijden tofu
  • 1 bakje kala namak zout & kurkumaspecerijen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el (Dijon) mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak vegan mayo (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Was of schil de aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, het paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Zet een pannetje water met zout op voor de snijbonen. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij in 4 delen. Doe in de pan als het water kookt en kook in 7-8 minuten gaar. Giet en spoel af met koud water.
  4. Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne maantjes. Halveer de tomaatjes. Rasp de limoen.
  5. Maak de dressing van de limoenrasp, mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de afgegoten snijbonen, bleekselderij en tomaatjes toe.
  6. Snipper en fruit de sjalot zachtjes in wat olie in een koekenpan. Hak de knoflook fijn, bak mee. Hak de dille fijn.
  7. Maak de zijden tofu verpakking open en giet het overtollige vocht er voorzichtig uit. Doe bij de sjalot in de pan, samen met de specerijen en dille. Schep voorzichtig om, tot het warm is. Breng op smaak met peper (zout zit al in de specerijen!).
  8. Serveer de scrammbled tofu met de bonensalade en gebakken aardappels. Lekker met wat vegan mayo.
  9. Goed te weten: In het specerijenbakje zit: 1 tl kurkuma en 2 tl kala namak zout bij 4p.