Schorsenerensoep met wild pie en witlof-peer-winterpostelein sla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Schorseneren
- 2 zakje(s) Winterpostelein
- 2 stuk(s) Peren
- 3 stronk(en) Witlof
- 4 stuk(s) Wild pie
In Huis
- 1000 ml Water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 1 scheutje(s) Melk
- 4 el Olie
- 2 el Witte wijnazijn
- 2 tl Honing
- 1 tl Mosterd
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Zet een pan op met de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal ze nu één voor één uit het water, verwijder met een aardappelmesje de kontjes en evt. nog oogjes zwarte schil en snijd boven de pan met bouillon in stukjes van 4 cm. Kook gaar in circa 15 minuten.
- Haal de pies uit het folie bakje en stop ze gedurende ca. 15 minuten in de oven.
- Maak intussen het slaatje. Maak in een slakom een dressing van olijfolie, witte wijn azijn, honing (of een beetje suiker), mosterd, peper en zout. Snijd de witlof doormidden, verwijder het hart en snijd daarna in reepjes. Snijd de peren in plakjes en was de postelein. Meng alles voorzichtig.
- Check met vork of de schorseneren gaar genoeg zijn. Pureer en maak af met een scheutje melk. Als je de soep te dik vind kan je wat meer melk of water toevoegen. Een scheutje room in plaats van melk is ook lekker, mocht je dat nog over hebben van de Gemakskrat van vorige week!
- Serveer de soep met de pie en de salade.
- Voor de soep: 1 liter water met 2 blokjes bouillon (groenten of kip, is allebei lekker), scheutje melk, peper, zoutVoor de dressing: 4 el olie, 2 el witte wijn azijn, 2 tl honing (of een beetje suiker), 1 tl mosterd, peper, zout <br>Vul de gootsteen met water en een flinke scheut azijn. Schil de schorseneren onder water, zo komt er geen kleverig hars op je handen. Laat elke geschilde schorseneer in het water liggen. Tip: schil eerst één helft, naar jezelf toe, draai de schorseneer om en schil de ander helft.