Schorseneren- preisoep
Lunch- of voorgerecht
Vegetarisch, Voorgerecht, Lunch
- Kooktijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram schorseneren
- 2 stuks prei
- 1 stuks pain gris brood
In Huis
- 700 ml water
- 1.5 blokje groentebouillon
- scheutje azijn of citroensap
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul de gootsteen met water en een flinke scheut azijn of citroensap. Schil de schorseneren onder water, zo komt er minder kleverige hars op je handen. Laat elke geschilde schorseneer in het water liggen.
- Kerf de prei in de lente in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen. Verwarm olie in een soeppan. Bak op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
- Haal de schorseneren uit het water, verwijder met een aardappelmesje de kontjes en evt. oogjes en snij in stukjes van 4 cm. Voeg samen met de bouillon bij de prei en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Bak het brood in 8-10 minuten af.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer met het brood.