Schorseneren met een pesto van gekonfijte knoflookpeterselie en geroosterde pompoenpitten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Schorseneren
- 4 el Lente-ui
In Huis
- 1 stuk(s) Citroen
- 4 el Pompoenpitten
- 6 el Knoflook
- 20 g Peterselie
- 8 el Olijfolie (extra vierge)
- 40 g Pecorino
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Pers het sap van de citroen uit en doe in een grote schaal. Doe er water bij zodat je hier straks je schorseneren in kan leggen. Dit voorkomt verkleuren. Was de schorseneren en schil met een dunsschiller. Snijd in vieren en doe in het water. Doe wat water met zout in een pan en kook de schorseneren gaar in 10 tot 15 minuten.
- Rooster de pompoenpitten in een klein beetje olie.
- Maak de peterselieolie. Doe de knoflook in een pannetje met de olijfolie en verhit zachtjes. Laat 15 minuten zachtjes trekken tot de knoflook zacht en zoet is geworden.
- Hak de peterselie en snijd de lente-ui in ringetjes. Doe in een keukenmachine samen met de olie, de knoflook, de peterselie, de lente-ui en de helft van het geroosterde pompoenzaad. Puls tot een grove pesto. Doe er de helft van de pecorino door. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de schorseneren af. Doe terug in de pan en meng met de pesto. Serveer warm en garneer met de rest van de pompoenpitten en de pecorino.
- Combineert goed met aardappels uit de oven en eenvoudig gebakken kip of een mooi roerei.