Heilbotfilet met geroosterde bataat en koolrabi
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram bataat
- 600 gram koolrabi
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- 4 heilbotfilets
- 100 gram peen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- bloem (optioneel)
- boter om te bakken
- mayonaise (optioneel)
- 1 citroen
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de bataat en snij in wedges. Schil de koolrabi (de onderkant extra goed, die kan taai zijn) en snij in ongeveer even grote wedges. Halveer de ui en snij in partjes. Hussel in een mengkom met olie, peper, zout, de takjes tijm en de knoflook, gekneusd in de schil (eventueel extra knoflook als je zelf aioli maakt, zie tip). Verspreid over een met bakpapier bekleede bakplaat en rooster 25-30 minuten.
- Haal de scholletjes alvast uit de verpakking en dep droog met keukenpapier.
- Haal indien gewenst de scholletjes door de bloem en bestrooi met peper en zout.
- Verwarm boter met wat olie in een pan. Wacht tot de boter gestopt is met schuimen en goed bruin is geworden en bak de scholletjes om en om bruin en gaar.
- Haal de bataat en koolrabi uit de oven, knijp de knoflook erbij en hussel alles goed om.
- Snij de citroen in partjes. Serveer de schol met de citroen, de geroosterde bataat en koolrabi. Beetje mayo of (zelfgemaakte) aioli is ook altijd lekker!
- Heb je tijd en nog wat eieren in huis? Maak een snelle aioli: roer 2 eierdooiers, 3 tl mosterd, 2 el witte wijnazijn, zout en peper met een vork of garde door elkaar in een hoge maatbeker. Doe 4 teentjes geroosterde knoflook en 200 ml zonnebloemolie erbij en mix met een staafmixer. Til de staafmixer een beetje op zodat er lucht bij kan. Voeg, als de saus te dik is wat water toe om hem dunner te maken.