Scholfilet met gesmoorde lente-ui, sla en radijs op zijn Frans en gebakken aardappeltjes
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 1.5 bosje lente-ui
- 2 el bieslook
- 1 stuks kropsla
- 1 bosje radijsjes
- 4 stuks scholfilet
In Huis
- boter om te bakken
- 200 ml water
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappels en snij in stukken van 2-3 cm. Kook in een laagje gezouten water 8 minuten voor (vanaf dat het water kookt).
- (Hou de aangegeven hoeveelheid lente-ui voor de kruiden omelet achter, de rest mag allemaal in dit gerecht.) Verwijder een klein stukje van het donkergroene uiteinde van de lente-uien en snij in twee stukken. Smelt een goede klont boter in een grote afdekbare koekenpan. Bak de lente-uien er kort in aan. Voeg zout en de aangegeven hoeveelheid water en toe. Breng aan de kook, dek af en laat 15 minuten smoren. Haal de deksel van de pan en bak nog 5 minuten verder.
- Giet intussen de aardappelen af en schud een paar keer in de pan zodat ze wat gaan ‘kruimelen’. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olie. Bestrooi met zout en peper en rooster 15-20 minuten in de oven.
- Hak of knip de bieslook fijn.
- Haal de sla af en was m.b.v. een slacentrifuge. Was en snij de radijsjes in plakjes. Doe beide in een slakom. Maak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijnazijn, citroensap, zout en peper. Overgiet de klassieke salade op het laatst met de dressing.
- Verwarm boter en olie in een koekenpan. Dep de schol droog en kruid met zout en peper. Bak aan beiden kanten bruin en net gaar Totaal ca. 6 minuten.
- Garneer de gesmoorde lente-ui met de bieslook. Serveer met de scholfilets, gebakken aardappeltjes en salade. Lekker met een beetje friszure Franse mayo!