Schnitzel met room-tijmsaus, spruitjes en aardappels
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Varkensschnitzel
- 800 g Spruiten
- 800 g Rosagold aardappelen
- 250 g Room
- 2 takje(s) Tijm
In Huis
- 1 stuk(s) Citroen
- 25 g Roomboter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet kruisjes in de onderkant van de spruitjes en was ze.
- Was de aardappels, snijd ze in gelijke grote stukken (met schil) en zet ze op in koud water met een beetje zout. Kook in 10 à 12 minuten gaar.
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de spruitjes. Blancheer ze in 5 à 7 minuten (vanaf dat het weer kookt), beetgaar.
- Doe de room in een kommetje, pers hierin een halve citroen uit en roer goed door. Als je van zuur houdt doe je iets meer citroen.
- Doe peper en zout op de schnitzels en rits op elke stukje vlees een takje tijm.
- Verhit 25g boter in een grote koekenpan, zorg dat het goed heet wordt. Als de boter stopt met schuimen en een bruin begint te worden bak je de schnitzels om en om bruin en gaar.
- Leg de schnitzels op een bord en houd warm.
- Blus de pan af met het citroen-roommengsel en laat het 1 minuut inkoken. Voeg nog het uitgelopen sap van de schnitzels op het bord toe.
- Serveer de schnitzels met de aardappels, de spruitjes en de citroenroom.