Schnitzel met coleslaw en gebakken aardappel
Rund, Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 gram peen
- 1 el vlierbloesemazijn
- 1 ui
- 800 gram aardappelen
- 4 runderschnitzels
In Huis
- 400 gram witte kool
- 120 ml karnemelk
- 100 gram mayonaise
- 1 el citroensap
- 30 gram suiker
- boter om te bakken
- olie om te bakken
Recept stappen
- Zet een pan op met water een beetje zout voor de aardappels.
- Snij een stuk van de witte kool, verwijder het hart en snij in zo dun mogelijke reepjes. Schil de wortel en rasp deze fijn. Meng de karnemelk, mayonaise, azijn, citroensap (mag uit een flesje) en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg aan deze dressing de witte kool en wortel toe. Was je handen en kneed de kool en wortel een paar minuten totdat deze zacht is. 't Klinkt een beetje raar maar het wordt er lekker van!
- Snipper 1/4 van de ui (bij 4p) en voeg die toe aan de kool, meng goed en zet weg.
- Schil de aardappels en snij in blokjes. Kook 10 minuten voor.
- Verhit wat boter en olie in een koekenpan. Als de boter stopt met bruisen en bruin wordt voeg je de aardappels toe. Bak ze rondom mooi bruin. Bestrooit met peper en zout.
- Verhit in een andere koekenpan ook wat boter en olie. Bak wanneer de boter wat bruin is geworden de schnitzels rondom bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.
- Serveer de schnitzels met de aardappels en de coleslaw.