Skip to main content

Schelvisfilet met citroenmosterdsaus op een bedje van raapstelenstamp

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 schelvisfilet (of andere witvis)
  • 2 bosje raapstelen
  • 1 kilo aardappelen
  • 2 el bladpeterselie
  • 1 ui

In Huis

  • 200 gram boter
  • 250 ml room
  • 50 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 400 ml visbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 8 peperkorrels
  • 150 gram sjalot
  • 1 el grove mosterd
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Stamp de aardappelen fijn met een stamper en voeg eerst 1/3 van de boter toe, dan 1/4 van de room en beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie smeuïge puree hebt. Voeg dan een beetje citroensap naar smaak, peper, zout en knoflook toe en roer even goed door elkaar.
  2. Houd warm tot de vis klaar is. Roer er vlak voor het opdienen met een houten lepel de raapstelen doorheen en warm nog even door tot de puree goed warm is maar de raapstelen niet helemaal geslonken.
  3. Doe de bouillon, wijn en peperkorrels in een pan en verhit. Bestrooi de schelvisfilet met peper en zout en pocheer de vis gaar in ca. 10 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm terwijl je de saus maakt.
  4. Smelt 1/4 van de boter in een ondiepe pan. Bak de ui 2-3 minuten op lag vuur tot ze glazig is. Giet er ca 200 ml van het pocheervocht bij en laat het aan de kook komen. Kook in tot de helft. Voeg dan de rest van de room toe en laat weer zachtjes tot de helft inkoken. Klop de rest van de boter er door en dan de mosterd, het sap en de schil van de citroen door. Breng op smaak met peper en zout. Leg de visfilets in de saus. Warm even door en bestrooi met peterselie.
  5. Dien op met de raapstelenstamp.