Schelvis op de huid gebakken met gesmoorde spitskool en aardappelpuree
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Doré
- 800 gram spitskool
- 4 filets schelvis
In Huis
- klont boter
- 1 tl paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- olijfolie om te bakken
- scheutje melk
- 2 el citroensap
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij ze in even grote stukken. Zet op en voeg zout toe als het water kookt. Laat 15-20 minuten koken.
- Snij de spitskool in 6 of 8 parten. Als je geen koekenpan hebt waarin de parten naast elkaar passen, snij de spitskool dan in repen.
- Smelt een klont boter in de pan en voeg de paprikapoeder toe (gerookte paprikapoeder is ook lekker, maar doe dan wat minder). Wacht totdat de boter stopt met schuimen en bak de spitskoolparten aan beiden zijden, totdat ze een mooi kleurtje hebben.
- Pel de knoflook en snij in hele dunne plakjes. Voeg bij de spitskool en fruit zachtjes even mee. Zet het vuur laag, dek af en laat ca. 10 minuten gaar sudderen.
- Verwarm een goede klont boter en wat olie in een koekenpan. Bestrooi de vis met zout en peper. Bak de vis als de boter stopt met schuimen en een beetje bruin wordt, op de huid ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai op het laatst even om.
- Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Voeg melk en boter toe totdat de puree smeuïg is. Breng op smaak met zout, peper en een deel van de peterselie.
- Sprenkel het citroensap over de spitskool en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de vis met de spitskool en puree.