Schelvis met citroen en kappertjes met raapstelen stamppot
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 zakje(s) raapstelen
- 500 g schelvis
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte bieslook
In Huis
- 600 g aardappelen kruimig
- 40 g boter
- 50 ml warme melk
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 el kappertjes
- 2 el bloem
- naar smaak zeezout
- naar smaak peper
Recept stappen
- Snijd de raapstelen fijn.
- Schil de aardappels en kook gaar in water met wat zout.
- Meng een dressing van de olijfolie, citroensap en -rasp. Hak de kappertjes grof, hak de peterselie en bieslook zeer fijn en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en meng met 20 g (bij 4p) van de boter. Stamp met de aardappelstamper en giet er een beetje melk bij tot je een grove puree hebt.
- Schep er de raapstelen door. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Strooi wat bloem over de vis m.b.v. een zeefje. Bak de vis 2-3 minuten aan iedere kant tot ze bruin en gaar zijn. Schenk de dressing erover.
- Serveer de vis met de stamppot.