Skip to main content

Schelvis met citroen en kappertjes met raapstelen stamppot

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 zakje(s) raapstelen
  • 500 g schelvis
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook

In Huis

  • 600 g aardappelen kruimig
  • 40 g boter
  • 50 ml warme melk
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el kappertjes
  • 2 el bloem
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak peper
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de raapstelen fijn.
  2. Schil de aardappels en kook gaar in water met wat zout.
  3. Meng een dressing van de olijfolie, citroensap en -rasp. Hak de kappertjes grof, hak de peterselie en bieslook zeer fijn en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de aardappels af en meng met 20 g (bij 4p) van de boter. Stamp met de aardappelstamper en giet er een beetje melk bij tot je een grove puree hebt.
  5. Schep er de raapstelen door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Strooi wat bloem over de vis m.b.v. een zeefje. Bak de vis 2-3 minuten aan iedere kant tot ze bruin en gaar zijn. Schenk de dressing erover.
  7. Serveer de vis met de stamppot.