Schelvis met caponata en desem brood
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks schelvis filet
- 1 stuks aubergine
- 1 stuks gele ui
- 1 stuks rode peper
- 250 gram cherrytomaatjes
- 0.5 bosje oregano
- 4 sneetjes desembrood
- 4 takjes munt
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 2 el kappertjes
- 50 gram zwarte olijven
- 40 gram rozijnen
- 2 tl honing
- 1 blad laurierblad
- 50 ml rode wijn azijn
- 50 ml witte wijn (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de aubergine in blokjes van 1 centimeter. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en zout en bak in de oven voor 25-30 minuten, of tot ze bruin zijn.
- Snipper de gele ui. Snij de rode peper fijn (eventueel zonder de zaadlijst). Verwarm olie in een grote koekenpan en fruit de ui, en peper voor 5 minuten glazig.
- Rits de oreganoblaadjes van de takjes af. Halveer de cherrytomaatjes en voeg samen met de oregano, kappertjes, olijven, rozijnen, honing, laurier, rode wijnazijn en witte wijn toe aan de pan. Laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de geroosterde aubergine toe. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm met de deksel op de pan.
- Smelt een klontje boter in een andere koekenpan. Kruid de schelvis filets met peper en zout en bak 5 minuten aan elke kant.
- Serveer de schelvis en caponata op een bedje van rucola met een paar sneetjes geroosterd meergranen desem brood en wat muntblaadjes ter garnering.