Schelvis-burrito met chilipeper en limoen-yoghurtsaus
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) schelvis
- 4 el yoghurt
In Huis
- 250 g tomaat
- 8 stuk(s) tortilla
- 1 stuk(s) avocado
- 1 bakje(s) sla
- 1 stuk(s) limoen
- 1 tl gedroogde rode peper
- 80 ml citroensap
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 tl suiker
- 6 el mayonaise
- 2 el korianderblad
- 1 el limoensap
- 2 tl limoenrasp
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Pers de knoflook, snijd de tomaatjes in stukken en de avocado in plakjes.
- Maak een marinade. Doe gedroogde peper, citroensap, knoflook, olijfolie, suiker, zout, peper in een kom en meng tot een dressing.
- Leg de visfilets op een bord en schenk er de helft van de marinade over. Laat 5 minuten marineren.
- Schenk de andere helft van de marinade over de tomaatjes en avocado.
- Maak de yoghurtsaus. Hak wat verse koriander en meng met de limoenrasp, limoensap, korianderblad, mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis 2-3 minuten aan elke kant tot net aan gaar.
- Bereid de tortilla’s volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Beleg de tortilla’s met wat sla, de tomaatjes, avocado en een stuk vis. Bestrooi met nog wat korianderblad.
- Serveer met de yoghurtsaus en een partje limoen.
- Voor de marinade: 1 tl gedroogde rode peper, 80ml citroensap, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 2 tl suiker Voor de yoghurtsaus: 6 el mayonaise, 2 teentjes knoflook, 2 el korianderblad, 1 el limoensap, 2 tl limoenrasp