Sayor Lodeh met spitskool, bataat, crunchy kikkererwten en zilvervliesrijst
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram zilvervliesrijst
- 1 potje kikkererwten
- 1 stuks ui
- 150 gram sayor lodeh boemboe
- 400 gram oranje bataat
- 500 gram spitskool
- 400 ml kokosmelk
- 10 gram koriander
In Huis
- 1 tl paprikapoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
- olie om in te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng de rijst (zie tip 1) met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Spoel de kikkererwten af en dep droog met keukenpapier. Meng met het paprikapoeder, een mespuntje chilipoeder, peper, zout en olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg, als de ui glazig is, de sayor lodeh boemboe toe en bak even mee. Schil en snij de bataat in kleine blokjes van 0,5 cm, voeg toe. Snij de spitskool in dunne reepjes, bak even mee.
- Voeg de kokosmelk (zie tip 2) en 150 ml water (bij 4p) bij de groenten. Zorg dat de blokjes bataat goed onder staan. Dek af en laat ca. 15 minuten pruttelen tot de bataat gaar is.
- Hak de koriander fijn.
- Bestrooi de sayor lodeh met de koriander en geroosterde kikkererwten en serveer met de rijst.
- Kook alle rijst in één keer om bij de butter masala sneller klaar te zijn. Bewaar de gare rijst in de ijskast tot gebruik. Dat gerecht al gekookt? Warm het dan alleen nog even op vlak voor serveren.