Sayor lodeh
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Basmatirijst
- 750 g Koolraap
- 4 stuk(s) Eieren
- 600 g Spitskool
- 2 zakje(s) Boemboe
In Huis
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
- 2 el Olie
- 2 tl Kerriepoeder
Recept stappen
- Zet alvast een pan met water en zout op voor de koolraap straks.
- Zet de rijst op en kook gaar volgens de verpakking.
- Gebruik een groot mes om de schil van de koolraap te snijden. Je hoeft hem niet te ‘dunschillen’.
- Snij de koolraap in plakken van ca. 2 cm. Als je halverwege bent kantel je de koolraap en ga je door met plakken snijden. Snij daarna in repen en dan in dobbelstenen van circa 2 cm.
- Kook de koolraap in circa 10 minuten beetgaar. Doe er na 2 minuten de eieren bij zodat die in 8 minuten hardgekookt raken.
- Kook de eieren hard in 8 minuten.
- Snij ondertussen de spitskool doormidden en verwijder het hart. Snij daarna in repen.
- Zet een wok op het vuur met 2 el olie. Voeg de boemboe toe en bak die even aan tot de geuren loskomen.
- Voeg dan de repen spitskool toe en roerbak even mee met de boemboe.
- Voeg dan 250 ml water toe, breng aan de kook en draai het vuur zacht. Laat ongeveer 3 minuten stoven.
- Als de koolraap beetgaar is, voeg je die toe aan de spitskool en roer die goed om.
- Laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer ze. Leg de gehalveerde eieren met de snijkant naar beneden bovenop de groente en druk een beetje naar beneden. Laat nog een paar minuten stoven, zodat de smaken goed in de eieren trekken.
- Breng de sayor op smaak met peper en zout. Serveer de rijst met de sayor lodeh.