Saucijzen sandwich met ingelegde komkommersalade en tomaten-paprika ketchup
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks komkommer
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 stuks paprika
- 4 sneetje landbrood
- 4 stuks varkenssaucijs
In Huis
- 250 ml witte wijnazijn (voor de komkommer)
- 100 ml water
- 1 el suiker
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 0.5 tl cayennepeper
- 0.5 tl nootmuskaat
- 100 ml witte wijnazijn (voor de ketchup)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm in een pannetje de aangegeven hoeveelheid azijn, water en suiker tot de suiker gesmolten is. Doe in een kom. Snij de komkommer in dunne plakjes (evt. met behulp van een mandoline) en voeg toe. Laat minimaal een half uur staan.
- Snij de tomaatjes door de helft en de paprika in reepjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, zout en peper en rooster in de oven voor ca. 30 minuten.
- Zet een pannetje op. Voeg de ovengroenten toe aan de pan met het paprikapoeder, cayennepeper en nootmuskaat en de helft van de azijn. Laat kort even pruttelen.
- Zet de staafmixer in de pan en pureer tot een gladde saus. Leng aan met de overgebleven azijn tot de gewenste zuurgraad en dikte. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
- Bak de saucijzen in wat olie rondom bruin in ca. 8 minuten. Haal uit de pan en snij in plakjes.
- Rooster het brood met behulp van een broodrooster.
- Smeer de tomaten-paprika ketchup op de sneetjes brood, beleg met de plakjes saucijs en maak af met de ingelegde komkommer.
- De tomaten-paprikaketchup kun je in een steriele pot wel een goede tijd bewaren!