Sate van varkensfilet, smoor paksoi, komkommer en radijs
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Varkensfilet
- 1 stuk(s) Komkommer
- 2 stuk(s) Paksoi
- 1 bosje(s) Radijsjes
- 1 stuk(s) Rode ui
- 2 cm Laos
In Huis
- 4 el Ketjap asin
- 2 teentje(s) Knoflook
- 300 g Rijst
- 400 ml Pindasaus
- 2 el Zonnebloemolie
- 1 tl Sambal oelek
- 1 tl Trassi
- 1 tl Ketjap manis
Recept stappen
- 1. Snij het vlees in blokjes van 2,5 cm. Doe de zoute ketjap in een schaal en knijp er 1 teentje knoflook boven uit. Meng met het vlees en laat 15 minuten intrekken.
- 2. Rijg het vlees aan stokjes. Bestrijk met wat zonnebloemolie en bak of grill om en om bruin en gaar in ca. 7-8 minuten.
- 3. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm de pindasaus. Snij de komkommer in linten en de radijs in dunne plakjes.
- 4. Maak de smoor paksoi. Snipper de ui , pers de knoflook en snij de paksoi in repen. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak ui en knoflook 2 minuten zachtjes aan. Snij de laos in plakjes en voeg toe samen met de trassi en de ketjap. Laat alles 5 minuten trekken. Voeg de paksoi toe en laat dit geheel ongeveer 2 minuten smoren, de paksoi moet knapperig blijven.
- Serveer met de rijst, de saté en de saus, de smoor, komkommer en radijs.