Salie portobello steaks met gestoofde venkel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 0.5 bosjes salie
- 4 stuks portobello's
- 4 sneetjes landbrood
In Huis
- 5 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 100 ml witte wijn
- 0.5 blokje groente- of paddenstoelbouillon (à 500 ml)
- 60 gram boter
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Verwijder de bovenkant en de harde buitenste bladeren van de venkel. Snij de venkel over de lengte in 8 stukken. Snij 5 teentjes knoflook fijn.
- Verhit olie in een koekenpan. Voeg de venkel en de helft (!) van de knoflook toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager zodra de venkel begint te verkleuren en verwarm daarna nog ca. 10 minuten.
- Voeg de witte wijn toe en leng aan met genoeg water totdat de venkel net onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje er doorheen. Stoof hem op laag vuur tot een vork er gemakkelijk doorheen gaat en het water helemaal geabsorbeerd is - ca. 25 minuten.
- Maak ondertussen de portobello steaks. Haal de blaadjes van het bosje salie af en hak grof. Smelt de boter in een pannetje en voeg hieraan de achtergehouden knoflook en salieblaadjes toe en bak voor 5 minuten. Verwarm in een andere pan wat olie en gril de portobello’s gaar, ca. 2 minuten per kant. Breng op smaak met zout. Giet nu de botersaus over de portobello’s en voeg een kneepje citroensap toe.
- Rooster het landbrood in de broodrooster.
- Garneer de venkelstoof met daarnaast de portobello steaks en het geroosterde brood.