Salag tamatar met Indiase kipdijstukjes, zilvervliesrijst en kruiden-yoghurtsaus
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks gele ui
- 3 stengels bleekselderij
- 2 el gember
- 1 bakje salag tamatar specerijen
- 1.5 blik tomatenblokjes
- 350 gram Indiase kipdijstukjes gegaard
- 10 gram koriander
- 10 gram munt
- 150 ml yoghurt
- 500 gram spinazie
In Huis
- 80 gram boter om te bakken
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 1 el witte wijnazijn
Recept stappen
- Zet de rijst op in dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt in ca. 25 minuten gaar koken.
- Smelt de boter en wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Bak op laag vuur. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook. Voeg samen met de specerijen toe en bak zachtjes mee.
- Blus af met de witte wijnazijn. Voeg de tomatenblokjes en gegaarde kipdijstukjes toe, dek af en laat zachtjes afgedekt 5 minuten pruttelen.
- Maak de kruiden-yoghurtsaus. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes). Hou de helft apart. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de yoghurt met muntblaadjes en de helft (!) van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
- Draai het vuur van de wok hoger. Voeg de spinazie (in delen) toe aan de pan tot ze is geslonken. Dek af en toe af, dat maakt het slinken makkelijker. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de salag tamatar met de rest van de koriander. Serveer met de rijst en kruiden-yoghurtsaus.
- Goed om te weten: In het salag tamatar specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,12 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl korianderzaad, 0,5 tl gemalen koriander, 0,5 tl komijnzaad. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.