Salade van winterpostelein met geurig gebakken paddenstoelen en kruidige crème fraîche
Vegetarisch, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 takjes selderij
- 4 el crème fraîche
- 300 gram kastanjechampignons
- 100 gram winterpostelein
- 1 stuks bosui
In Huis
- 2 takjes tijm
- snufje paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
Recept stappen
- Hak de selderij fijn en haal de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden door de crème fraîche en voeg paprikapoeder, peper en zout naar smaak toe.
- Bereid nu de champignons. Snij de knoflookteen in dunne plakjes. Snij de champignons in dikke plakjes.
- Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de champignons even aan op hoog vuur en draai dan het vuur wat lager. Als de champignons vocht beginnen te verliezen, laat dit verdampen en bak de champignons totdat ze iets bruin kleuren. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee (let op dat deze niet bruin wordt).
- Leg de gebakken champignons op een bedje van winterpostelein en spreid de kruidige crème fraîche eroverheen. Snij de bosui in ringen en verdeel over de salade.
- Je kan ook munt of oregano nemen in plaats van tijm, of een mix van deze drie kruiden