Salade van winterpostelein met gekarameliseerde wortel, walnoten en feta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks peen
- 1 stuks banaansjalot
- 6 sneetje pain gris
- 300 gram winterpostelein
In Huis
- boter om te bakken
- 200 ml kokend water
- 0.5 blokje groentebouillon
- 1.5 el honing
- olie om te bakken
- gedroogde tijm naar smaak (optioneel)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el notenolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
- 100 gram feta
- handje walnoten
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en was de peen. Snij de peen in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter. Schil de sjalot en snij in ringen.
- Verwarm de boter in een wokpan op hoog vuur en voeg als de boter gesmolten is de peen toe. Blus na twee minuten af met kokend water en voeg het bouillonblokje toe. Zet het vuur lager en laat de peen gedurende 6 minuten smoren. Voeg de laatste 2 minuten de sjalot toe.
- Giet het vocht uit de pan, maar laat een klein beetje erin zitten. Voeg de honing toe en laat het geheel op laag vuur karameliseren. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Snij twee van de zes sneetjes brood in blokjes voor de croutons. Doe de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olie, zout en peper. Voeg eventueel nog wat tijm toe voor extra smaak.
- Smeer de vier overgebleven sneetjes brood in met olijfolie, zout, peper en knoflook. Zet de ovenschaal met croutons in de oven en de leg de sneetjes brood ernaast. Rooster beide ca. 10 minuten in de oven tot deze krokant en bruin zijn.
- Snij de feta in kleine blokjes. Maak de dressing in een slabak met de olijfolie extra vierge, notenolie, balsamico azijn, honing en mosterd. Voeg naar smaak peper en zout toe. Hak de walnoten grof. Besprenkel de salade met de grof gehakte walnoten, feta en de croutons. Eet samen met de geroosterde knoflookbroodjes.