Salade van rijst met verse tomaten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Ui
- 3 stuk(s) Tomaten
In Huis
- 300 g Langkorrelige rijst
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Citroensap
- 10 g Peterselie
- snufje(s) Nootmuskaat
- naar smaak Zeezout
Recept stappen
- 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing net aan gaar. Hij moet nog een beetje bite houden.
- 2. Snipper de ui heel fijn. Meng de nog warme rijst met de olie, het citroensap, de ui, de peterselie (hou wat achter om te bestrooien) en de nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper.
- 3. Meng en laat de smaken intrekken.
- 4. Snij de tomaten in dunne plakken en leg dakpansgewijs over de rijst.
- 5. Bestrooi met zout en peper en een beetje peterselie.Serveer lauwwarm of koud.