Salade van parelgort met venkel, citrusvruchten en balsamicodressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 bosje(s) Radijs
- 1 stuk(s) Rode ui
- 300 g Venkel
- 350 g Parelgort
- naar smaak Bietenblad sla
In Huis
- 1 stuk(s) Rode peper
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 1 stuk(s) Sinaasappel
- 1 stuk(s) Grapefruit
- 2 el Balsamicoazijn
- 1 el Citroensap
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Honing
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Halveer de radijsjes, versnipper de rode ui, snijd de venkel in kleine blokjes en hak de rode peper fijn.
- Bereid de gort volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar gebruik groentebouillon i.p.v. water. Giet af door een vergiet en spoel onder koud water om nagaren te voorkomen.
- Schil de sinaasappel en de grapefruit en maak er partjes van. Verwijder de vliezen van de partjes m.b.v. een scherp mes.
- Doe de gort in een schaal en meng met de venkel, radijsjes, de rode peper, rode ui en het citrusfruit. Schep er wat bietenblad door.
- Maak een dressing van de balsamico azijn, citroensap, olijfolie, honing, knoflook peper en zout. Schenk over de salade en serveer.
- Tip: ook lekker met wat grie of feta erover gebrokkeld.