Salade van paarse peen en munt
Vegetarisch, Snel klaar, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram paarse peen
- 1 bosje radijs
- 10 gram munt
- 3 el volle Yomio
In Huis
- kneepje citroensap
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Schil de paarse peen. Schil vervolgens dunnen stroken van de paarse peen met behulp van een dunschiller of kaasschaaf.
- Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes.
- Besprenkel de groenten met een kneepje citroensap. Laat even afgedekt staan.
- Hak de muntblaadjes fijn. Mix 2/3e met de yoghurt en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de dressing door de peen en garneer met wat vers gehakte munt.
- Eet deze salade als frisse tegenhanger bij een hoofdgerecht, of bijvoorbeeld als onderdeel van een bbq in de zomer.