Salade van linzen met rookworst, cavolo nero en kerstomaatjes
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Runderrookworst
- 200 g cavolo nero
- 2 stuk(s) Pistolets bruin
- 1 bakje(s) Kerstomaatjes
- 4 takje(s) Peterselie
- 1 handje(s) Rucola
In Huis
- 200 g Linzen
- 1 takje(s) Tijm
- 2 tl Mosterd
- 2 el Rode wijnazijn
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Bereid de rookworstjes volgens gebruiksaanwijzing.
- 2. Kook de linzen samen met de tijm volgens gebruiksaanwijzing tot net aan gaar. Let op dat ze niet melig worden.
- 3. Verwijder de harde nerf uit de cavolo nero en snijd in dunne reepjes. Overgiet met kokend water en laat daarna 5 minuten staan. Giet af en laat uitlekken.
- 4. Bak de pistoletjes 10 minuten af in de oven.
- 5. Halveer de kerstomaatjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de rucola in stukken.
- 6. Meng een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- 7. Snij de rookworst in plakjes. Meng de linzen met de rookworst, cavolo nero, tomaten, rucola en peterselie. Schep de dressing er door en serveer met stukjes brood.