Salade van koolrabi met appel, cranberries en walnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 koolrabi's
- 2 appels
- 1 tl mosterd
In Huis
- 100 gram geitenkaas, zacht
- 50 gram cranberry's
- 50 gram walnoten
- 6 el olijfolie, extra vierge
- 1 citroen
- 2 el bladpeterselie
Recept stappen
- Schil de koolrabi en snijd hem julienne (dunne lucifertjes) of rasp hem grof.
- Leg in een vergiet of zeef en laat er zoveel mogelijk vocht uitlekken.
- Snijd de appel met schil julienne.
- Pers de citroen en schenk een klein beetje over de koolrabi en appel om verkleuren te voorkomen.
- Meng de walnoten en cranberries met 2 el citroensap, de mosterd en de olijfolie.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Meng deze dressing met de koolrabi en appel.
- Brokkel er wat geitenkaas over en garneer met wat bladpeterselie.
- Lekker met wat gebakken aardappelen.