Salade van flowersprouts, adukibonen en aardpeerchips met aardpeersoep en brood
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Aardpeer
- 200 g Aardappelen
- 250 g Flowersprouts
- 1 stuk(s) Brood
- 2 tl Citroenrasp
- 2 el Witte wijnazijn
- 4 stuk(s) Ansjovisfilet
- 2 blikje(s) Adukibonen
- 50 g Pecorino
In Huis
- 600 ml Water
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
- besprenkelen Olijfolie
Recept stappen
- Let op je hebt vaker aardappel, citroen en pecorino nodig deze week.
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- 2. Schil 2/3 (!) van de aardperen en snij in stukjes. Schil ook de aardappel en snij in stukjes. Kook in 15 minuten gaar in het water en het bouillonblokje.
- 3. Boen de rest van de aardperen schoon en snij met een groot scherp mes in zo dun mogelijke plakjes (of gebruik een mandoline). Doe in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Schud om zodat alles goed bedekt is. Spreid de plakjes ruim uit op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif gedurende totaal 20 minuten in de oven (zet een wekker voor 10 minuten).
- 4. Breng een laagje gezouten water aan de kook. Snij intussen een heel klein stukje van het onderkantje van elke flowersprout (zodat er geen blaadjes los komen) en kook in 3-4 minuten beetgaar. Giet en spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen van kleur.
- 5. Doe na 10-12 minuten het brood erbij in de oven. Check de aardpeerchips, hussel zo nodig om.
- 6. Rasp de schil van de citroen. Pureer de soep. Maak op smaak met eventueel nog wat zout.
- 7. Maak de dressing. Mix met een staafmixer de olijfolie, witte wijn azijn, citroenrasp en ansjovis tot een gladde dressing. Maak op smaak met peper en zout. Giet en spoel de adukibonen af. Meng de dressing met de adukiboontjes en de flowersprouts en drapeer op een schaal. Strooi de aardpeerchips erover heen en garneer met de pecorino, geraspt of in schaafsels. Serveer de soep en het brood (lekker met een beetje boter!) erbij.