Salade van chioggiabietjes en sinaasappel met gerookte mozzarella en wortelsoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 700 gram peen
- 0.5 stuks landbrood
- 40 gram pompoenpitten
- 300 gram chioggia bieten
- 1 stuks sinaasappel
- 100 gram babyleaf slamix
- 2 bol gerookte mozzarella
- naar smaak krulpeterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- 2 liter water
- 2 blokje groentebouillon
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de waterkoker aan.
- Snipper de ui en fruit de ui in wat olie heel zachtjes in een soeppan.
- Boen de peen schoon en snij in stukken. Kneus de helft van de knoflook en verwijder het velletje. Voeg de peen, gekneusde knoflook en kerriepoeder toe. Roer 2 minuutjes om en voeg dan kokend water en bouillonblokje(s) toe. Kook in circa 10-15 minuten gaar.
- Besprenkel de korst van het brood met wat water en bak af in 8-10 minuten.
- Maak de dressing. Meng de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, honing, peper en zout. Pers de rest van de knoflook erbij.
- Optioneel: bak de pompoenpitten even in een droge koekenpan.
- Schil de chioggiabieten en snij in zo dun mogelijke plakjes, bijv. met een mandoline of kaasschaaf. Schil de sinaasappel en maak (halve) partjes. Schik de sla, bietjes en sinaasappelpartjes op een mooie grote schaal. Scheur de gerookte mozzarella in stukken en leg erbij.
- Maak de soep af: pureer glad met een staafmixer. Garneer de soep met wat peterselie.
- Verdeel op het laatst de pompoenpitten en de dressing over de salade en serveer met het brood en de soep.
- Je hebt ook gember gekregen, wat gesneden plakjes zijn lekker in de thee.