Salade van Chinese kool, wortel, gebakken tofu en verse gemberdressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 plak(ken) tofu
- 1 cm gember
- 500 g chinese kool
- 4 stuk(s) wortel
In Huis
- om te frituren plantaardige olie
- 60 ml limoensap
- 4 el vissaus
- 2 tl suiker
- 50 g pinda gezouten
- 1 stuks rode peper
- 10 g gebakken uitjes
- 6 takjes koriander
Recept stappen
- Verhit een laagje plantaardige olie in een diepe koekenpan. Snij de plakken tofu diagonaal doormidden en frituur deze lichtbruin en knapperig in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
- Schil en rasp de gember en meng met het limoensap, de vissaus en de suiker tot een dressing. Zet koel weg.
- Hak de pinda's grof. Verwijder het zaad uit de rode peper en hak in stukjes.
- Snij de Chinese kool in heel dunne reepjes, liefst met een mandoline. Snij de wortel julienne m.b.v. een juliennesnijder. Meng de groenten in een grote schaal en schep er de dressing door. Strooi er de koriander, gefruite uitjes, pinda's en rode peper over.
- <br>Tip: Maak er een vullende maaltijd van met wat extra rijst.