Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Salade Niçoise met snijbonen en witte bonen

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Salade Nicoise met snijbonen en witte bonen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks eieren
  • 1 stuks rode ui
  • 500 gram snijbonen
  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram gekleurde tomaatjes
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 1 pot witte bonen
  • 3 blikje tonijn

In Huis

  • 2 tl (Dijon) mosterd
  • 4 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de eitjes. Kook ze in ca. 7 minuten half hard en spoel af met koud water.
  2. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Klop de mosterd door de azijn. Doe de ui erbij en zet weg om te marineren.
  3. Zet een pan met een laagje water en zout op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes (het puntje kan je laten zitten) en snij in stukken van ca. 2 cm. Kook vanaf dat het water kookt in 6-8 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af.
  4. Schil of was de aardappels en snij in stukken van ca. 2 cm. Zet op in een laagje gezouten water. Kook ca. 5 minuten vanaf dat het water kookt.
  5. Snij de bleekselderij (liefst de lichtgroene stelen die wat meer aan de binnenkant zitten) in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Snij de baby romaine sla in reepjes. Laat de witte boontjes uitlekken.
  6. Spoel de aardappels goed af met koud water. Doe de snijbonen en aardappels in een schaal.
  7. Giet de olie van de tonijn bij de ui in azijn en voeg de extra vierge olijfolie toe. Pers de knoflook erbij en breng goed op smaak met peper en zout. Meng bij de aardappels en snijbonen.
  8. Schep vervolgens de sla, bleekselderij, tomaatjes, witte boontjes en tonijn voorzichtig door de aardappels. Laat iedereen er zelf een eitje bij pellen.